Heeft u vragen? Bel ons op het nr. 03 766 39 49

  Hoe (on)veilig is contactloos betalen?

  Wist je dat maar liefst 4 op de 5 Belgen tegenwoordig contactloos betalen, sinds Corona? 

  Wat zijn de voordelen?

  Contactloos betalen gaat snel en is gemakkelijk, want je hoeft niet altijd je pincode in te geven. Je hoeft de betaalterminal niet meer aan te raken.

  Is het veilig?

  In België kan je maximaal 50 euro in één keer contactloos betalen, zonder je pincode in te geven. Na elke 100 euro moet je bij de meeste banken 1 keer met pincode betalen.

  Dat neemt natuurlijk niet weg dat iemand anders met je bankkaart kan betalen, zonder jouw pincode te kennen. Maar in principe kan je geen geld kwijtraken, zegt de consumentenorganisatie Testaankoop. Aangezien de bank je toelaat om te betalen zonder authenticatie, moet die het gehele bedrag vergoeden, als er na verlies of diefstal van je kaart misbruik van is gemaakt.

  Kan het op een andere manier?

  Naast contactloos betalen met je bankkaart is het ook mogelijk om te betalen via bepaalde smartphones. Je kan sommige Android smartphones bij de betaalterminal houden, ontgrendelen en de betaling bevestigen.

  Bij iPhones dien je je steeds te identificeren via de FaceID of vingerafdruk terwijl je je toestel dicht bij de betaalterminal houdt.

  Ook is het tegenwoordig mogelijk om te betalen via een smartwatch, sleutelhanger, ring, … .

  Terug naar overzicht